chciałbym "ulepszyc" oswietlenie swojej octavi 1 ma zamontowane h4 myslalem o soczewkach.
czy mozna zmodyfikowac moje stare reflektory czy trzeba kupic cale nowe klosze zawierajace soczewki
i czy to wogule zagra?
[ Dodano: Czw 19 Mar, 09 14:52 ]
pogladowe zdjecie
rozumiem że nie masz tej soczewki a chciałbys mieć?
jedyne rozwiązanie na moje - to zakup nowych reflektorów
raz - homologacja
dwa - na przeglądzie może diagnosta nie być happy
trzy -poszukaj na forum nt. oświetlenia (mnogo tematow)
te soczewki to sa przeciwmgielne h3, a to co jest h4 to sa krotkie i dlugie w jednej zarowce, zeby lepiej swiecily to mozesz zalozyc zarowki philips czy osram +50%, ale nie 100W tylko takie jak org 55/60W zeby odbłysnika nie zniszczelo, a jak bedzie malo to mozesz pokusic sie o xenox- cala org lampa to ok 800zl za szt. no albo zalozyc pseldo xenox(zenon) z adapterem h4 koszt ok 300zl, a przerobka polega na wyjeciu org. zarowki, wlozeniu zarnika i podpieciu przetwornicy- sprawa prosta, ale niestety niehomologowana(czyli jak zatrzymaja to moga sie przyczepic)
Pseudo zenki sobie odpuść bo szkoda kasy na to i potem mogą być same problemy z tym badziewiem. Co do żarówek to polecam Osram Night Breaker czy jakoś tak
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
chce zeby lepiej swiecily mi swiatla mijania co zrobic?
Kupić ori xenon, przerobić wtyczki i cieszyć się Ja tak mam w swojej i nie żałuję. A wszytkim, co zakładają te chińskie badziewie z allegro powinno się zamontować właśnie halogena H7 w tablicy zegarów świecącego w stronę kierowcy, żeby też widzieli tyle co inni z naprzeciwka.
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
chce zeby lepiej swiecily mi swiatla mijania co zrobic?
Kupić ori xenon, przerobić wtyczki i cieszyć się Ja tak mam w swojej i nie żałuję. A wszytkim, co zakładają te chińskie badziewie z allegro powinno się zamontować właśnie halogena H7 w tablicy zegarów świecącego w stronę kierowcy, żeby też widzieli tyle co inni z naprzeciwka.
nie pochwalam zenonow ale tez sie z toba nie zgodze, przy mantazu czegos takiego nie chodzi o to ze pseudo xenon bedzie oslepial, tylko niektore lampy nie pozwalaja ustawic granicy swiatla i cienia, dlatego wiazka swiatla odrywa sie i swieci prosto w oczy, ale jezeli np. zamontujesz je w soczewce ryzyko odblysku jest mniejsze- mimo to i tak nie polecam bo zawsze ktos moze powiedziec ze go oslepiles(stluczka) i wina bedzie twoja
Komentarz